Hlavní obsah

Vláda jmenovala radu ERÚ. Vitáskovou v jeho čele od srpna nahradí Outrata

Vláda v úterý schválila členy nové pětičlenné rady Energetického regulačního úřadu. Rada v řízení úřadu nahradí od srpna Alenu Vitáskovou, které vyprší současný mandát na konci července. Předsedou rady vláda zvolila současného místopředsedu ERÚ Vladimíra Outratu. Informoval o tom ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková v srpnu v čele regulátora končí.

Článek

Dosud jmenoval předsedu ERÚ prezident na návrh vlády a funkční období bylo šestileté. Nová rada bude mít pět členů s pětiletým funkčním obdobím, přičemž jeden bude jejím předsedou.

Předseda bude moci vést radu nejdéle tři roky. V prvních letech zavedení rady nebudou mít všichni členové mandát na celých pět let, a to proto, aby se rada obměňovala postupně.

Outratu vláda jmenovala členem rady na čtyři roky. Dalším členem bude expert na teplárenství Vladimír Vlk, a to na pět let. Konzultant a vědecký pracovník Rostislav Krejcar byl vládou jmenován na tři roky.

Expert na obnovitelné zdroje a dříve i vedoucí sekce podporovaných zdrojů energie ERÚ Jan Pokorný bude členem rady dva roky. Právník Vratislav Košťal byl vládou jmenován do rady ERÚ na jeden rok.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám