Hlavní obsah

Vítězem ankety Obchodník roku se stala IKEA

Absolutním vítězem 11. ročníku ocenění MasterCard Obchodník roku se stala společnost IKEA Česká republika. Lidé kvitovali hlavně skladbu sortimentu společnosti, firma vykazuje i vysokou míru loajality a důvěry zákazníků. Na druhém místě v kategorii Absolutní vítěz skončila dm drogerie markt, třetí místo brala drogerie Teta.

Foto: Bob Strong, Reuters

Absolutním vítězem ocenění se stala společnost IKEA.

Článek

Celkový vítěz i vítězové v jednotlivých sortimentních kategoriích vzešli z výsledků rozsáhlého reprezentativního výzkumu společnosti Incoma GfK na vzorku 1000 respondentů z celé České republiky.

Vedle hlavní kategorie byli na základě průzkumu vybráni i vítězové devíti oborových kategorií. Cenu MasterCard Obchodník s potravinami roku 2013 (hypermarkety, supermarkety, potraviny) letos vyhrál Kaufland, na druhém místě se umístil Globus a na třetím místě je Lidl.

Ocenění v kategorii Obchodník s oděvy 2013 (obuv, oblečení, sport) vyhrála společnost Sportisimo, na druhém místě se umístil Deichman a na třetím A3 Sport. Cenu Internetový obchodník roku 2013 obhájil portál Alza.cz, na druhém místě se umístil server Mall.cz a na třetím Aukro.cz.

Vítězem kategorie Obchodník s drogerií a parfumerií roku 2013 se stala společnost dm drogerie markt, druhé místo patří drogerii Teta a třetím oceněným se stal Rossmann. V kategorii Obchodník s elektrotechnikou roku 2013 bral prvenství Electro World, na druhém místě skončil Datart a třetí místo obhájil Okay.

Cenu Obchodník s knihami, CD a DVD roku 2013 obdržely Levné knihy, hned za ním získaly ocenění Knihy Dobrovský a Neoluxor. Vítězem v kategorii Obchodník pro dům a zahradu 2013 (potřeby pro dům, zahradu a chovatele) se stalo OBI, na druhém místě Baumax, na třetím místě Hornbach.

Cenu Obchodník roku pro domácnost 2013 (nábytek a vybavení domácností) získala IKEA. Na druhém místě je Asko Nábytek a třetí se umístil Jysk. Obchodníkem bez bariér 2013 se stalo Tesco.

Pokud jde o zvláštní ceny, tak v kategorii MasterCard Obchodník roku 2013 – GE Money Bank Cena veřejnosti zvítězil Lidl, na druhém místě se umístila IKEA a na třetím místě je drogerie dm markt.

Ocenění Obchodník roku GE Money Bank Věrnostní program 2013 patří mezi novinky letošního ročníku a získala ho drogerie Teta. Vítězem v kategorii Kreativita roku 2013 se stal Lidl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám