Hlavní obsah

Vietnamské aerolinky sáhly po stovce airbusů

Novinky, pit
Singapur

Vietnamské nízkonákladové aerolinky VietJetAir si objednaly od evropského koncernu Airbus 93 letadel typu A320. Obě strany podepsaly dohodu na singapurském aerosalonu. Jak uvedla agentura AP, cena objednávky je 9,1 miliardy dolarů (přes 183 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320

Článek

Společnost VietJetAir, která létá do desítky destinací ve Vietnamu i do zahraničí, se rovněž dohodla na pronájmu dalších osmi letadel A320.

Airbus považuje do budoucna asijský kontinent za velmi důležité odbytiště pro své letouny, a to v souvislosti se silným ekonomickým růstem a rozšiřováním tamních leteckých společností.

Podle firmy bude asijský a tichomořský region potřebovat v průběhu následujících dvaceti let zhruba 11 000 letadel v hodnotě 1,8 biliónu dolarů. Jeho největší konkurent, americký Boeing, jde s odhady ještě výš a očekává téměř 13 000 letadel v hodnotě 1,9 biliónu dolarů.

Velká budoucnost v letecké přepravě se předpovídá Číně, která by měla do budoucna z prvního místa na pozici největšího vnitrostátního leteckého přepravce sesadit Spojené státy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám