Hlavní obsah

VIDEO: ČEZ chce lidem bez práce odpustit tři měsíční zálohy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Energetický gigant ČEZ chce ulevit zákazníkům, kteří se potýkají s dopady ekonomické krize. Společnost v pondělí zveřejnila plán, podle kterého například malým podnikatelům umožní posunutí splatnosti záloh až o měsíc, lidé bez práce pak nebudou muset platit tři měsíce zálohy.

Foto: Martin Peška, ČTK

Generální ředitel ČEZu Martin Roman

Článek

"Záleží nám na našich zákaznících i fungující ekonomice, proto přicházíme s iniciativou, která napomůže z části krizi zmírnit,“ uvedl generální ředitel ČEZu Martin Roman.

Jedním ze způsobů pomoci má být zrušení placení záloh až na tři měsíce. Podmínkou je, aby se lidé přihlásili na pracovní úřad po 1. březnu letošního roku. ČEZ totiž zaplatí všem domácnostem pojištění plateb za elektřinu pro případ ztráty zaměstnání.

Lidé díky tomu nemusí nic zařizovat, pokud přijdou o zaměstnání, nahlásí to společnosti a ta placení záloh sama vyřeší.

Úlev se mohou dočkat i malí podnikatelé. ČEZ jim totiž umožní posunout splatnost záloh za elektřinu o třicet dní. “Místo 12 měsíčních plateb by tak v roce 2009 zaplatili pouze 11. Dorovnání 12. platby provedou až s ročním vyúčtováním v roce 2010. Okamžitě se tak českým živnostníkům uvolní až 800 miliónů korun,“ uvedla společnost.

Vzniknou nová pracovní místa

ČEZ v úterý mimo jiné uvedl, že chce podpořit zaměstnanost v republice. O více než pět miliard korun navýší investice do výroby a distribuce elektřiny. Tím vznikne nebo se zachová celkem 5600 pracovních míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám