Hlavní obsah

Viceprezidentka Korean Air kvůli skandálu s oříšky rezignovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viceprezidentka letecké společnosti Korean Air, která v pátek zdržela start letadla kvůli špatně naservírovaným oříškům, v úterý rezignovala na svou funkci. Firma se za incident omluvila. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Viceprezidentka Korean Air Heather Čoová rezignovala

Článek

Heather Čoovou, která je dcerou šéfa společnosti Korean Air, v pátek rozhořčilo, že jí letuška v první třídě před startem zapomněla nabídnout makadamové oříšky. Když si je vyžádala, přinesla jí je dotyčná v papírovém sáčku místo na talířku.

Čoová následně nařídila, aby se letadlo připravující se na ranveji ke vzletu vrátilo k letištní hale, kde přikázala vedoucímu palubní posádky opustit stroj. Kvůli incidentu byl přílet na soulské letiště opožděn o 11 minut. [celá zpráva]

Jihokorejské dopravní úřady vyšetřují, zda Čoová svým jednáním neporušila zákony o bezpečnosti letového provozu. Posádka letadla by totiž během letu měla přijímat rozkazy pouze od kapitána stroje.

Firma Korean Air, která vlastní také podíl v ČSA, v úterý uvedla, že její viceprezidentka měla při vykázání vedoucího palubní posádky podporu pilota. Za její jednání, které způsobilo nepříjemnosti cestujícím, se však také omluvila. Čoová se pod tlakem jihokorejské veřejnosti své funkce v úterý vzdala.

Reklama

Související články

Delta Air Lines si objednaly padesát airbusů

Americké aerolinky Delta Air Lines si od evropského výrobce Airbus objednaly padesát nových letadel. Katalogová cena objednávky činí 14 miliard USD (308,7...

Výběr článků

Načítám