Hlavní obsah

Většina Čechů správně vsadila na skotské „Ne”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina Čechů správně vsadila před referendem o nezávislosti Skotska na zachování Velké Británie, a to i při poměrně nízkém kurzu. Vyplývá to z ankety mezi největšími tuzemskými sázkovými kancelářemi, u nichž lidé vsadili na výsledky referenda téměř milión korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Tipsport přijal sázky za půl miliónu korun. "Sázkaři stejně jako naši bookmakeři správně odhadovali, že pro nezávislost se vyjádří 0 až 49,99 procenta respondentů v kurzu 1,3:1, což bude znamenat setrvání Skotska v královském ostrovním svazku," řekl bookmaker Ivo Pavel.

Ve srovnání s tipy na nezávislost Skotska (2,93:1), přijala sázky v poměru 75:25. "V ČR tak zaznělo jasné sázkařské 'ne' nezávislosti," podotkl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skotsko první reakce na výsledky referendaVideo: Reuters

Fortuna sázky do nabídky zařadila více než tři týdny před volbou a během této doby na referendum přijala vklady za 350 tisíc korun, uvedl mluvčí firmy Petr Šrain.

Přestože předvolební průzkumy byly poměrně vyrovnané, podle bookmakerů Fortuny byla pravděpodobnost, že by se Skotové skutečně vyslovili pro nezávislost v kursu 3,43:1, relativně malá. Na opačný výsledek referenda byl kurz 1,22:1. Samotní sázející byli v tomto směru optimističtější, 60 procent z nich zvolilo tip, že Skotsko zůstane součástí Velké Británie.

U Chance sázeli na nezávislost

Naopak u sázkové společnosti Chance 60 procent sázejících věřilo, že Skotsko si v referendu svoji nezávislost vybojuje. Kancelář podle své mluvčí Markéty Světlíkové eviduje sázky za zhruba 100 tisíc korun.

Foto: Cathal McNaughton, Reuters

Zklamání, pláč, utěšování. Příznivci odtržení Skotska zažili smutnou noc.

Pochopitelně mnohem větší sázky na referendum padaly ve Spojeném království. Jeden podnikatel z Londýna vsadil na udržení Británie v přepočtu 31 miliónů korun. [celá zpráva]

Skoti v referendu nezávislost na Velké Británii odmítli. Proti hlasovalo 55 procent voličů, kteří se dostavili k volbám, a pro nezávislost 45 procent. [celá zpráva]

Anketa

Vsadili jste si na to, jak dopadne skotské referendum o nezávislosti?
Ano
4,7 %
Ne
95,3 %
Celkem hlasovalo 580 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Skotská hrdost šla stranou, zní z Německa

Obavy z ekonomického vývoje v případě samostatnosti Skotska nakonec v referendu převážily nad národní hrdostí Skotů. I přes vítězství odpůrců skotské...

Výběr článků

Načítám