Hlavní obsah

Veterináři stahují z prodeje tisíce německých pudinků, obsahují úlomky kovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Veterináři stahují z prodeje 29 tisíc německých pudinkových dezertů značky Omira a 16 tisíc značky Kid´s world. Mohou obsahovat úlomky kovu. Výrobky prodávala Billa a řetězce Coop, Flop, Hruška, Jednota a další menší obchodníci, uvedl Petr Vorlíček, mluvčí Státní veterinární správy (SVS).

Foto: Státní veterinární správa ČR

Veterináři stahují z prodeje 29 tisíc německých pudinkových dezertů značky Omira a 16 tisíc značky Kid´s world.

Článek

Upozornění na kov dostali veterináři prostřednictvím evropského systému varování.

Německý výrobce Neuburger Milchwerke GmbH & Co stahuje několik druhů svých mléčných produktů, které vyrobil od 13. do 17. března letošního roku. V Česku jde o dezerty s čokoládo-vanilkovou a karamelovo-smetanovou příchutí, které Billa prodávala pod značkou Omira s datem trvanlivosti do 8. května.

Dále pak o karamelovou smetanovou variantu, jejíž trvanlivost vyprší 9. května.

„Jednotlivá balení výrobků mají hmotnost 150 gramů. Dle informací, které má SVS k dispozici, mělo být do ČR distribuováno zhruba 29 tisíc balení výrobků,” uvedl Vorlíček.

Stahuje se i pudink pro děti

Další stahovanou značkou je Kid´s world o 70gramové hmotnosti s dobou trvanlivosti do 16. a 17. června. Výrobek od německé mlékárny je určený dětem, prodává se společně s hračkou.

„Přestože není příliš pravděpodobné, že by se kovové úlomky nacházely ve větším množství balení, doporučujeme spotřebitelům, kteří by měli zmiňované dezerty doma, aby je vrátili v místě prodeje,” uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám