Hlavní obsah

Veterináři při vánočních kontrolách nevyšli naprázdno

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pracovníci Státní veterinární správy (SVS) věnovali zvýšenou pozornost předvánočním trhům, a to na základě nařízení ministra zemědělství Petra Bendla (ODS). Mimořádná kontrolní akce probíhala od 14. do 31. prosince a veterináři za zjištěné závady již klasicky nadělovali pokuty, uvedl mluvčí SVS Josef Duben.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vánoční trhy v Praze na náměstí Míru

Článek

„Celkem bylo uskutečněno 604 kontrol, které se zaměřily na zdravotní nezávadnost, kvalitu, hygienické požadavky nebo správnost značení a složení u produktů živočišného původu nabízených k prodeji zejména na trzích, tržnicích a prodejních místech,“ sdělil Duben s tím, že kontroly se týkaly i sezonního prodeje ryb.

Ve 29 případech zjistila kontrola závady a uložila sankce. Mezi ty nejčastější pařilo podle Dubna nenahlášení zahájení sezonního prodeje ryb, nedostatečné značení masných výrobků či sýrů, prodej potravin neznámého původu nebo nesprávné nakládání s živočišnými odpady při stánkovém prodeji ryb.

Udělené pokuty se pohybovaly v řádu tisíců korun a celková částka přesáhne 50 000 korun, protože některé případy jsou ještě nedořešené. „Mimořádné kontroly jsou účinné a v tomto trendu bude SVS pokračovat i v letošním roce,“ dodal Duben.

Reklama

Výběr článků

Načítám