Hlavní obsah

Ve Slaném bude centrum výroby jeřábů pro celou Evropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sto nových pracovních míst ve středočeském regionu vytvoří rozšířením svých aktivit světová jednička ve výrobě zdvihací a manipulační techniky DEMAG. Ve Slaném vznikne centrum výroby procesních jeřábů pro celou Evropu s celkovou investicí ve výši 470 miliónů korun.

Foto: Milan Haluška

Předpremiéra Cesty do lesa

Článek

Závod Demag Cranes & Components, spol. s r.o. ve Slaném již nyní zaměstnává 140 pracovníků. Další stovka míst by měla vzniknout v lednu 2004 na kdy DEMAG plánuje zahájení výroby v nové hale. "Ještě před tím však ve Slaném uvede do provozu nové technologické centrum. To by mělo už letos na podzim nabídnout pracovní příležitost 20 vysokoškolákům," uvedl Jaromír Černík, projektový manažer agentury CzechInvest.

Z rozšíření budou podle všeho profitovat i domácí podniky, neboť se předpokládá, že Demag Cranes & Components navýší využití tuzemské sítě subdodavatelů. Představitelé společnosti si od nových aktivit slibuje navýšení tržního podílu v Evropě o 25 procent.

"Produkce, která se ve Slaném původně orientovala pouze na výrobu náročnou na pracovní sílu, získá založením technologického centra vyšší přidanou hodnotu. Tak v poslední době postupuje stále více zahraničních investorů," vysvětlil jednatel společnosti Demag Cranes & Components, spol. s r.o Robert Schindler.

Technologie potřebné pro zahájení výroby budou v počátcích do Slaného přesouvány z Německa. V budoucnu by ale měly veškeré inovace vycházet právě z nového vývojového centra v Čechách. Investice do jeho vybudování by měly dosáhnout až 20 miliónů Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám