Hlavní obsah

Václav Fischer se znovu chystá prodávat zájezdy v Česku

Právo, bor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Václav Fischer, někdejší majitel stejnojmenné cestovky, se znovu chystá prodávat zájezdy v Česku. Podle agenturních zpráv otevře v Praze cestovní agenturu, která bude prodávat zájezdy především německých, ale i českých cestovek.

Článek

V této souvislosti zaznělo jméno české pobočky CK Neckermann, která potvrdila, že s Fischerem jedná.

„Mohu potvrdit, že jsme byli panem Fischerem osloveni,“ řekl Právu marketingový ředitel CK Čedok, další ze zmíněných cestovek, Tomáš Brejcha. Odmítl ale spekulovat o výsledcích možného jednání.

Fischer, jehož cestovní kancelář skončila v roce 2003 v konkursu a nyní patří společnosti KKCG, vede v Česku několik soudních sporů. Podnikatel spojil později své jméno s CK Tomi Tour. Také ta v roce 2009 skončila v konkursu a zůstaly po ní dluhy přesahující 150 miliónů korun.

Po odchodu do Německa Fischer, který se demonstrativně vzdal českého občanství, opakovaně prohlašoval, že už v Česku nikdy podnikat nebude. Před několika měsíci se zmínil, že by se do ČR mohl vrátit, ale jen jako součást většího mezinárodního podnikatelského projektu.

Dan Plovajko, mluvčí společnosti KKCG, která je majitelem CK Fischer, k ohlášenému návratu Václava Fischer Právu řekl: „Jeho poslední podnikatelský počin skončil největším krachem v dějinách českého cestovního ruchu. Když v roce 2009 zkrachovala CK Tomi Tour, za níž stál, nechala v zahraničí tři tisíce klientů a více než deset tisíc jich na zaplacenou dovolenou neodletělo. To ukazuje, jak důvěryhodným podnikatelem je Václav Fischer.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám