Hlavní obsah

V Nošovicích rozšířili výrobu převodovek, přibyly desítky pracovních míst

– Nošovice
Právo, ab

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku spustila výrobu ve druhé hale na výrobu převodovek. Roční kapacitu produkce převodovek tak zvýšila z dosavadních 300 tisíc na 530 tisíc kusů. Rozšíření výroby přineslo bezmála stovku nových pracovních míst.

Článek

Informoval o tom mluvčí automobilky Petr Vaněk. Výroba v nové hale byla spuštěna po 13 měsících od zahájení stavby a o dva měsíce dříve, než předpokládal původní plán. "Urychlení výroby bylo možné zejména díky obrovskému pracovnímu nasazení dělníků a techniků, kteří na zprovoznění výrobního zařízení pracovali nepřetržitě i o víkendech a svátcích," uvedl prezident společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech Kim Jun-ha.

Stavba druhé výrobní haly začala počátkem loňského května. Nová hala stavebně navazuje na první, takže jde o jeden kompaktní objekt. Jak dále sdělil Vaněk, nová hala představuje investici zhruba 70 milionů eur (přibližně 1,8 miliardy korun). Jde o investici nejen do samotné stavby, ale zejména do špičkových obráběcích strojů a také 97 nových pracovních míst. I zde se bude vyrábět ve třísměnném režimu.

Převodovky vyráběné v Nošovicích se montují nejen do vozů v mateřském nošovickém závodě Hyundai, ale i do aut vyráběných v závodě Kia ve slovenské Žilině a v závodě Hyundai v ruském Petrohradu, doplnil Vaněk.

Z výrobní linky nošovického závodu minulý rok sjelo přes 251 tisíc aut. Letos automobilka plánuje vyrobit 300 tisíc vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám