Hlavní obsah

V Německu se rýsují daňové skandály, šéf Deutsche Post končí

Novinky, toh, France 24
BERLÍN

Šéf německé pošty Kalus Zumwinkel končí na svém postu. Demisi podal v pátek poté, co byl ve čtvrtek vyšetřován kvůli daňovým únikům. Vláda, která poštu vlastní z 30 procent, demisi přijala. Problém s daněmi by měla mít řada bohatých Němců.

Foto: Alex Grimm, Reuters

Šéf Deutsche Post Klaus Zumwinkel podal kvůli údajným daňovým únikům demisi. Vláda, která drží 30procentní podíl v podniku, ji přijala.

Článek

Podle AFP německé ministerstvo financí demisi uvítala, ale odmítla se k ní blíže vyjadřovat. Zumwinkel končí v Deutsche Post téměř po dvaceti letech.

Čtyřiašedesátiletý Zumwinkel je podezřelý, že nezdanil milión eur (přibližně 25 miliónů korun). Peníze měly skončit v Lichtenštejnsku. Kvůli tomu ve čtvrtek policie prohledala jeho dům i kancelář.

V Deutsche Post má 30procentní podíl vláda, zbylých 70 procent drží akcionáři.

Agentura Reuters napsala, že Zumwinkelův případ je jen špičkou ledovce a že do podobných problémů se patrně dostanou další bohatí Němci.

Úřady mají údajně k dispozici dokumenty o účtech německých občanů v bance LGT v Lichtenštejnsku, kterou prohledali. Zástupci banky ale nechtěli tyto informace komentovat, uvedla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám