Hlavní obsah

V italském Janově vyrůstá nový viadukt, předchozí se zřítil před rokem a půl

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konkrétních obrysů začíná nabývat nový most v italském Janově, který spojí italské vnitrozemí s tamní Riviérou a francouzským Azurovým pobřežím. Viadukt má nahradit Morandiho most, který se v létě 2018 zřítil. Z výšky 45 metrů tehdy spadly tři desítky vozidel, zemřelo 43 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rok a půl po pádu dálničního mostu pokračuje v Janově výstavba novéhoVideo: AP

 
Článek

„Jedná se o klíčové spojení mezi východem a západem naší země, jde o velmi důležitou infrastrukturu,“ uvedl Nicola Meistro, šéf společnosti Pergenova, která má stavbu nového viaduktu na starosti.

Pergenova je společný podnik společností Salini Impregilo a Finacantieri, který byl založen právě pro účely stavby nového viaduktu.

„Nový most bude ztělesňovat ekonomické oživení Janova a nový začátek pro celou Itálii,“ prohlásil Pietro Salini, šéf firmy Salini Impregilo.

Utajený videozáznam: Janovský most se zřítil během 14 sekund

Evropa

Italský premiér Giuseppe Conte dříve řekl, že italská vláda zahájí řízení, na jehož základě může firma Autostrade per l'Italia přijít o koncesi na údržbu dálnic. Toto řízení dosud nebylo skončeno.

„Jestliže nejsou schopní starat se o dálnice, udělá to stát,“ nechal se slyšet tehdejší ministr dopravy Danilo Toninelli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám