Hlavní obsah

V Česku zahájila činnost další banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční skupina AXA zahájila v Česku provoz své banky. Klientům bude AXA Bank nabízet spořicí účet a k prodeji bude využívat vedle internetu i síť poradců skupiny a 30 poboček pojišťovny AXA. Na tiskové konferenci o tom dnes informoval generální ředitel AXA Bank Europe Hervé Hatt. Skupina AXA již v Česku provozuje pojišťovnu, penzijní fond a investiční společnost.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Banka, která zatím působí v pěti zemích - Švýcarsku, Belgii, Francii, Německu a Maďarsku - především jako internetová banka, tak přitvrdí konkurenci na tuzemském trhu hlavně vůči mBank a ING Bank, která nabízí spořicí ING Konto.

Zřízení a vedení spořicího účtu u AXA Bank bude zdarma a účet bude úročen 2,5 procenta ročně; obdobně jako některé konkurenční nabídky. Klientům navíc banka nabídne vždy na konci roku věrnostní bonus ve výši 0,5 procenta ovšem pokud bude mít klient na účtu průměrný zůstatek 40 000 Kč. V rámci ČR bude možné rovněž provádět jednorázové platby z účtu a trvalé příkazy v rámci AXA Bank. Peníze nelze u banky vložit na účet v hotovosti, možné je to jen příkazem z jiné banky. Výběr z jakéhokoliv bankomatu stojí 29 korun.

"Zaměřujeme se na retailové bankovnictví. Nabízíme v ČR spořicí účet. Jedná se nám o zákazníky jednotlivce, a proto se ani nezaměřujeme na segment malých a středních podniků," uvedl Hatt. V některých zemích AXA Bank nabízí i osobní půjčky a hypotéky, v Česku to v nejbližší době nechystá.

S dalšími produkty chce banka přijít na trh nejdříve počátkem příštího roku. V úvahu přitom podle představitelů banky připadá běžný účet a některý z úvěrových produktů.

Reklama

Výběr článků

Načítám