Hlavní obsah

Uzavření Litovle se dotklo i největší sýrárny v Česku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uzavření Litovle, Uničova, Červenky a osmnácti litovelských a uničovských místních částí, k němuž přistoupili hygienici v pondělí časně ráno ve snaze zabránit dalšímu šíření koronaviru, se dotklo i sýrárny Brazzalle Moravia ve Třech Dvorech, místní části Litovle.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Policisté kontrolovali 16. března 2020 vozidla projíždějící přes kontrolní bod u sjezdu na 253. kilometru dálnice D35 u obce Litovel-Unčovice na Olomoucku.

Článek

„Samozřejmě nás to omezuje, ale snažíme se to řešit a, byť v omezeném rozsahu, vyrábět,“ řekl Právu zdroj ze sýrárny, která je největší v ČR a podílí se téměř jednou třetinou na celkovém vývozu sýrů z ČR.

„Řešíme, jak zachovat za krizové situace a s menším počtem lidí chod a minimalizovat ztráty. Je to náročné, ale snažíme se získat nějaké opatření, abychom mohli dále pokračovat,“ zdůraznil zdroj s tím, že mléko jako surovina je zatím do sýrárny dováženo.

Olomoucké nemocnici došly testy. V regionu přitom zavírají celá města

Koronavirus

Nejdůležitějším výrobkem sýrárny je sýr Gran Moravia, který představuje asi dvě třetiny produkce. Vedle něho se tu vyrábí sýr Verena, sýry provolone, scamorza, pařené sýry, ricotta, mozzarelly či caciotta.

Sýrárna patří do italské skupiny Brazzale, normálně zpracovává více než půl milionu litrů mléka denně.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Olomoucku uzavřeli kvůli koronaviru 21 obcí

Kvůli šíření koronavirové nákazy hygienici v pondělí ráno neprodyšně uzavřeli Uničov, Červenku a Litovel na Olomoucku. Později rozšířili opatření na dalších 18...

Jak se chovat v karanténě, radí psycholožka

„S klienty už čtrnáct dní neřeším nic jiného než koronavirus,“ říká psycholožka Lenka Čadová. „Lidé pociťují nejistotu. Nevědí, co je čeká. Zažíváme výjimečnou...

Výběr článků

Načítám