Hlavní obsah

USA schválí převzetí SABMiller pivovarem Anheuser-Busch

Americké ministerstvo obchodu by mělo koncem tohoto měsíce schválit převzetí druhého největšího pivovaru na světě SABMiller jeho větším konkurentem Anheuser-Busch InBev. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informovaný zdroj. Obchod podmiňuje řadou podmínek ohledně vlastnictví distributorů piva.

Článek

Součástí povolení dohody by mohlo být opatření, které zabrání pivnímu gigantu, aby dostal z regálů obchodů drobné řemeslné pivovary. Sloučená firma tak zřejmě bude mít omezení k vlastnictví distributorů piva. Drobné řemeslné pivovary vyjádřily obavy, že dohoda poškodí toto rychle rostoucí odvětví v USA, protože využívají stejnou síť distributorů jako AB InBev a MillerCoors.

AB InBev, který je největším výrobcem piva na světě, transakcí získá zhruba třetinový podíl na světovém trhu s pivem. Dohodu v hodnotě více než 100 miliard dolarů (2,4 biliónu Kč) již minulý měsíc schválila Evropská komise a v úterý antimonopolní úřad v Jihoafrické republice.

Podle dohody s Evropskou komisí však musí nový vlastník prodat téměř všechny pivovarnické aktivity SABMilleru v Evropě, tedy i Plzeňský Prazdroj.

[celá zpráva]

Prazdroj tedy bude na prodej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám