Hlavní obsah

ÚOHS zakázal Českých drahám pronájem lokomotiv Taurus

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázal Českým drahám plnění dvou smluv na letošní rok na pronájem lokomotiv Taurus, které tahají railjety. Firmě navíc uložil pokutu milión korun. Rozhodnutí zatím není pravomocné, České dráhy se proti němu mohou odvolat.

Foto: České dráhy

Taurus v barvách Českých drah

Článek

České dráhy podle předsedy ÚOHS Petra Rafaje udělaly při pronájmu lokomotiv od společnosti Österreichische Bundesbahnen-Produktion GmbH ÖBB několik chyb. Zakázky například zadaly bez soutěže.

"Dalšího pochybení se zadavatel dopustil tím, že neuveřejnil oznámení o zahájení zadávacího řízení. Svým postupem porušil zadavatel zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace," uvedl Rafaj.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rozhodnutí ÚOHS se týká dvou smluv uzavřených letos v únoru. První z nich měla zpětnou platnost od 15. prosince 2013 do 28. února 2014, druhá byla uzavřena na období od března do konce letošního roku.

Úřad také v dalším správním řízení posuzuje smlouvy, které České dráhy uzavřely na základě téže dohody s Österreichische Bundesbahnen-Produktion v předchozích letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám