Hlavní obsah

Unicredito má zájem o maďarskou Postabank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská banka UniCredito zvažuje nabídku na koupi maďarské Postabank, pokud bude vyřešen soudní spor proti maďarské bance. Informoval o tom v pondělí ředitel operací pro východní Evropu Roberto Nicastro, který je v Taškentu na výročním zasedání Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

Foto: zámek Konopiště
Článek

Podle Nicastra italská banka stále monitoruje situaci Postabank a možný prodej části jmění zahraničního investora. Zatím ale není jisté, zda investoři budou chtít prodat banku tak jak je nebo očištěnou od problému, který vyvolal soudní spor. Ten je spojen s rezervami na úvěry, jež banka za speciálních podmínek poskytovala důležitým osobám včetně představitelů vlády.

UniCredito vstoupila na bankovní trh bývalých komunistických zemí v roce 1999 koupí polské Pekao. V současnosti působí na Slovensku, v Bulharsku a Chorvatsku. V České republice ovládá Živnostenskou banku. V Maďarsku zatím není aktivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám