Hlavní obsah

UniCredito-HVB hodlá snížit počet zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

Sloučená bankovní skupina UniCredito-HVB hodlá během příštích tří let snížit počet zaměstnanců zhruba o sedm procent. Uvedl to v pondělí generální ředitel italské společnosti UniCredito Alessandro Profumo v rozhovoru pro list La Repubblica. Firma UniCredito ohlásila dohodu o koupi německého konkurenta HVB v neděli.

Článek

Transakce v hodnotě téměř 20 miliard eur představuje největší přeshraniční bankovní fúzi v Evropě. Obě společnosti mají dohromady více než 127 000 zaměstnanců.

"Předpokládáme, že během příštích tří let optimalizujeme pracovní sílu tím, že snížíme celkový počet zaměstnanců o zhruba sedm procent," prohlásil Profumo, jenž by se měl stát generálním ředitelem nové skupiny.

Německá zajišťovna Munich Re, která je největším akcionářem HVB, dnes uvedla, že fúzi bank vítá. Dodala však, že pozorně přezkoumá podmínky, za nichž má transakce proběhnout.

Uzavřenou fúzí vzniká obr, který se kombinovanou tržní kapitalizací 50 miliard dolarů vyšvihne na deváté místo evropského žebříčku.

V České republice UniCredito vlastní Živnostenskou banku a HVB je zde čtvrtou největší bankou.

Reklama

Výběr článků

Načítám