Hlavní obsah

Uber se vyrovnal se znásilněnou Indkou

Alternativní americká taxislužba Uber přistoupila na vyrovnání se ženou, která obvinila Uber z nelegálního postupu v případě jejího znásilnění zaměstnancem služby. Čin se stal koncem roku 2014 v Indii a pachatel znásilnění byl odsouzen k doživotí. Oběť je Indka, která nyní žije v USA a tam zažalovala firmu za nelegální postup vůči ní.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Muž opouští kancelář firmy Uber v New Yorku

Článek

Tvrdila, že si Uber nelegálním způsobem opatřil její zdravotní dokumentaci, ponechal si její kopii a spekuloval, že si obvinění proti řidiči vymyslela, aby Uber poškodila. V obvinění se uvádí, že firma porušila soukromí ženy a poškodila její pověst.

Uber sídlí v San Francisku, odkud bylo nyní ohlášeno urovnání sporu. Jeho detaily ale známy nejsou. Firma pouze potvrdila, že se se žalující stranou dohodla a že by soudní řízení mělo být v lednu ukončeno.

Některé americké sdělovací prostředky tvrdí, že mezi těmi, kdo zpochybňovali, že byla Indka opravdu znásilněna, byli nejvyšší představitelé firmy, včetně bývalého generálního ředitele Travise Kalanicka. Jeho nástupce Dara Khosrowshahi chce nyní podle agentury Reuters urovnat všechny skandály spojované s firmou za jejího bývalého vedení.

Společnost Uber byla založena v San Francisku v roce 2009 a v posledních letech rychle expanduje. Její hodnota se nyní pohybuje kolem 68 miliard dolarů (1,5 bilionu Kč). Aplikace Uber umožňuje zákazníkům, kteří si ji stáhnou do mobilního telefonu, spojit se přímo s registrovanými řidiči, kteří je odvezou na určené místo. Aplikace slouží i jako taxametr a platební nástroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám