Hlavní obsah

Tržby operátora T-Mobile klesly o tři procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tržby mobilního operátora T-Mobile klesly ve třetím čtvrtletí meziročně o tři procenta na 19,4 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o čtyři procenta na 8,3 miliardy korun. Výnosy z mobilních služeb se poprvé po osmi letech zvýšily, a to o procento na 13,7 miliardy korun. Firma to oznámila ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celkový počet mobilních zákazníků se zvýšil o 0,4 procenta na šest miliónů. Z toho množství tarifních zákazníků vzrostlo o 2,5 procenta na 3,6 miliónu. Průměrný měsíční výnos na zákazníka se zvýšil o korunu na 254 korun.

Zákazníci v průměru protelefonovali 156 minut, tedy o 0,6 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Objem přenesených dat se zvýšil o 95 procent na 22,8 tisíce terabytů.

„Prvních devět měsíců tohoto roku přineslo nárůst nejen v mobilním segmentu, ale také v oblasti pevných služeb. Navíc jsme dosáhli dvouciferného růstu i v oblasti informačních technologií. Naši zákazníci také velmi příznivě reagovali na nabídku T-Mobile TV, již jsme spustili v květnu tohoto roku,” uvedl generální ředitel Milan Vašina.

T-Mobile na českém trhu působí dvacet let. Patří do mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám