Hlavní obsah

Tři členové dozorčí rady DPP za ODS rezignovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tři členové dozorčí rady Dopravního podniku Praha (DPP) za ODS rezignovali. Řekl to jeden z nich, místostarosta Prahy 9 Tomáš Portlík. Důvodem jsou události kolem odvolání ředitele podniku Vladimíra Liche. Kromě Portlíka svou funkci složil také starosta Radotína Karel Hanzlík a šéfka magistrátního odboru rozpočtu Zdena Javornická.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sídlo dopravního podniku.

Článek

Za ODS v dozorčí radě i nadále zůstává pražský zastupitel Pavel Hurda a poslanec David Vodrážka, který Lichovo odvolání navrhl.

Portlík, který pro Lichovo odvolání minulý týden také hlasoval, nechtěl důvody své rezignace komentovat. Podle informací ČTK někteří členové dozorčí rady změnili názor a odvolání ředitele nyní považují za špatný krok.

O situaci v pondělí večer jedná klub zastupitelů za TOP 09, jehož členové pro sesazení ředitele rovněž hlasovali.

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) by tak nyní mohl mít lehčí pozici pro případný návrat exředitele Liche. K tomu totiž potřebuje vyměnit složení dozorčí rady. Svoboda ale chtěl, aby z dozorčí rady odešel především Vodrážka.

Lich byl odvolán krátce poté, co minulý týden inicioval podání trestních oznámení kvůli nevýhodným smlouvám dopravního podniku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám