Hlavní obsah

Tradičním černým taxíkům v Londýně zvoní hrana, výrobce bojuje o přežití

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Výrobce klasických černých londýnských taxíků, společnost Manganese Bronze, se potýká s problémy. Nedokázal si totiž zajistit finanční prostředky potřebné k dalšímu fungování. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že v této souvislosti jsou ohroženy stovky pracovních míst.

BEZ KOMENTÁŘE: Typické černé taxíky neodmyslitelně patří k Londýnu už od roku 1948

 
Článek

Společnost se sídlem v Coventry v centrální části Anglie, jejíž charakteristické taxíky křižují ulice už od roku 1948, se snažila na poslední chvíli získat finanční injekci od svých největších akcionářů, včetně čínské automobilky Geely.

Společnosti se v poslední době lepí smůla na paty. Začátkem října totiž byla nucena po objevení bezpečnostní závady na novém modelu TX4 stáhnout 400 těchto vozů a navíc zastavit další prodej. Nespí ani konkurence, ať už jde o automobilky Mercedes, nebo Nissan.

Manganese Bronze se nepodařilo dostat se do zisku od roku 2007, navíc bylo počátkem října pozastaveno obchodování s jejími akciemi. Britská vláda obdržela od Unite Union výzvu, aby podržela firmu a tím uchránila 300 pracovních míst před zánikem.

Manganese Bronze prodala v loňském roce 1502 taxi vozidel, což je o devět procent méně v porovnání s rokem 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám