Hlavní obsah

Tesco prodalo v Liberci obchodní centrum za dvě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská společnost Tesco prodala v Liberci nákupní centrum Forum. Realitní společnost Rockcastle za něj zaplatila 80 miliónů eur (2,161 miliardy korun), sdělila Markéta Miková z poradenské společnosti JLL.

Foto: Profimedia.cz

Nákupní centrum Forum v Liberci

Článek

Forum se v Liberci stavělo v letech 2007 až 2010. Obchodní centrum za 1,7 miliardy korun nahradilo bývalý obchodní dům Ještěd ze 70. let minulého století. Investorem výstavby byla společnost Multi Development, Tesco se majitelem nákupního centra stalo v roce 2011.

Forum s obchodní plochou 47 tisíc metrů čtverečních každoročně navštíví přes 12 miliónů lidí.

"Forum Liberec je vynikající regionální nákupní centrum, které těží ze své lokality v centru města a navíc v těsné blízkosti stanic městské i dálkové hromadné dopravy," uvedla Hana Kollmannová z investičního oddělení JLL, která působila jako poradce při obchodu pro firmu Rockcastle.

Podle Mikové je strategií firmy Rockcastle vytvořit portfolio maloobchodních nemovitostí v Polsku, České republice a v Maďarsku, a to formou akvizic existujících nemovitostí a nákupem pozemků. Rockcastle zatím získal šest nákupních center v Polsku a akvizicí Fora Liberec vstoupil na český trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám