Hlavní obsah

Temelín se chystá na rekord ve výrobě elektřiny, uspořádá multimediální show

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Temelín

Poprvé od uvedení do provozu překoná roční výroba elektřiny v Jaderné elektrárně Temelín (JETE) zřejmě hranici 15 miliard kilowatthodin. Právo o tom informoval mluvčí JETE Marek Sviták s tím, že právě očekávání výrobního rekordu je hlavním motivem chystané páteční podvečerní multimediální show před informačním centrem elektrárny.

Foto: Profimedia.cz

Jaderná elektrárna Temelín

Článek

Zámeček Vysoký Hrádek se promění v živé plátno, na kterém bude probíhat příběh nazvaný Energie jako pátý element.

„K překonání výrobního rekordu nám sice ještě několik dní chybí, přesto se o tento úspěch chceme s Jihočechy podělit s předstihem. Další akci pro veřejnost v souvislosti s rekordním rokem připravujeme na prosinec. Je to takový náš energetický advent s očekáváním letošní rekordní výroby,“ poznamenal vedoucí komunikace elektrárny Temelín Pavel Foltýn.

Sviták pak dodal, že vyrobených 15 miliard kilowatthodin elektrické energie je pro elektrárnu důležitým mezníkem, který potvrzuje vysokou provozní spolehlivost. Toto množství elektřiny pokryje zhruba 20 procent roční spotřeby elektřiny celé České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám