Hlavní obsah

Stavebnictví čelí nelehkým výzvám. Čekají ho ale další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je možné stavební odpad zpracovat, aby se dal následně efektivně využít? Existují už v Česku nějaké konkrétní příklady z praxe? Mohou v rámci výzkumu nějak pomoci vysoké školy nebo zatím na potřeby stavebního průmyslu nedokážou pružně reagovat? A jak může Green Deal ovlivnit ceny staveb v příštích deseti letech? Nejen na tyto otázky odpovědí hosté kulatého stolu, který se bude věnovat cirkulární ekonomice a udržitelnosti ve stavebnictví. Diskusi můžete sledovat ve čtvrtek od 14 hodin.

Živě: Stavebnictví čelí nelehkým výzvám. Čekají ho ale dalšíVideo: ČTK

 
Článek

„Stavebnictví čelí v poslední době mnoha složitým výzvám. Minulý rok jsme byli těžce zkoušeni covidem-19 a s ním spojenými omezeními. Nyní řešíme jeho následky, mezi které patří enormní růst cen stavebních materiálů.

Vedle aktuálních témat ale musíme myslet i na budoucí výzvy, jako jsou právě ty ekologické,“ vysvětluje Jiří Nouza, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Spolu s dalšími odborníky vám během diskuse přiblíží, o co konkrétně jde, co to pro stavebnictví znamená a jak se na to obor připravuje.

 U kulatého stolu zasednou:

  • Jiří Nouza, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví
  • Karel Fronk, expert Svazu podnikatelů ve stavebnictví ze společnosti Skanska
  • Roman Blažíček, expert Svazu podnikatelů ve stavebnictví ze společnosti Lasselsberger
  • Petr Palička, expert Svazu podnikatelů ve stavebnictví ze společnosti Penta Real Estate
  • Milan Pospíšil, prorektor VŠCHT Praha

 Komerční obsah.

Reklama

Výběr článků

Načítám