Hlavní obsah

Státní hotel Thermal v Karlových Varech povede zkušený Rakušan

Novým generálním ředitelem hotelu Thermal bude Klaus J. Pilz. Zvítězil ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásilo 17 uchazečů. Na začátku ledna jej uvede do funkce ministr financí Andrej Babiš (ANO), oznámil v úterý mluvčí resortu Radek Ležatka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hotel Thermal před zahájením Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Článek

Pilz do poloviny letošního roku působil jako generální ředitel Health Spa Piešťany, které řídil od roku 2005. Na starost měl 11 lázeňských hotelů v Piešťanech a Smrdákách.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo pro státem vlastněné společnosti angažovat dalšího mimořádného odborníka. Pan Pilz sbíral hoteliérské zkušenosti po celém světě, je i držitelem ocenění Hoteliér roku 2004 v České republice či medaile Trnavského kraje za přínos k rozvoji cestovního ruchu,” uvedl v tiskové zprávě ministr financí Babiš.

Hlavním úkolem generálního ředitele podle něj bude zlepšit ekonomický potenciál hotelu v současné době, kdy se mění skladba jeho hostů.

Potenciál pro kongresovou turistiku

„Hotel Thermal je nejenom významným lázeňským hotelem, ale i jediným kongresovým centrem v regionu. A například v této oblasti vidím nevyužitý potenciál,” uvedl Pilz.

Budoucí ředitel vystudoval management cestovního ruchu na vídeňské Wirtschaftsuniversität. V minulosti zastával manažerské posty například ve vídeňském hotelu Penta či v pražských hotelech Grand Hotel Bohemia nebo International, kde byl i generálním ředitelem.

Ministerstvo financí vyměnilo vedení státní společnosti Thermal - F  již na konci června. Z funkce jeho ředitele byl odvolán bývalý karlovarský primátor Josef Pavel (ODS). [celá zpráva]

Ministerstvo rozpustilo i šestičlenné představenstvo a devítičlennou dozorčí radu společnosti. Následně ovšem úřad přistoupil k dalším změnám poté, co se zaměstnanci postavili proti tehdy jmenovanému řediteli Danielu Křováčkovi. Na konci července tak ministerstvo financí opět odvolalo celé představenstvo. Hotel pak na základě pověření řídil bývalý šéf karlovarského hotelu Savoy Westend Rudolf Mašata. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám