Hlavní obsah

Starbucks otevřel v Číně svou největší kavárnu na světě

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kavárenský řetězec Starbucks v úterý v Šanghaji otevřel kavárnu s pražírnou o ploše 2 800 metrů čtverečních. Jde o největší provozovnu Starbucks na světě, upozornil server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Starbucks otevřel v Šanghaji svou největší kavárnuVideo: Reuters

 
Článek

Nová kavárna v Číně je skoro dvakrát rozlehlejší než dosud největší provozovna Starbucks v mateřském Seattlu otevřená před třemi lety.

Prezident Starbucks Howard Schultz při slavnostním otevření prohlásil, že kavárna chce spojit svou 46letou historii s „bohatou a rozmanitou čínskou kulturou“.

Foto: Aly Song, Reuters

Budova obří kavárny Starbucks v Šanghaji

Čína je pro Starbucks v posledních letech klíčovým trhem, uvedla s odkazem na analytiky z oboru CNN. Tržby zde firmě rostou meziročně o osm procent a ještě rychlejším tempem přibývá kaváren řetězce.

Foto: Aly Song, Reuters

Prezident Starbucks Howard Schultz u pražírny kávy.

Ačkoli čínská tradice je pití čaje, mezi mladšími a bohatšími Číňany je teď káva v módě.

V Šanghaji na místě kávu i praží v obřích měděných sudech. Důraz kladou i na nabídku čaje - například ho zde nabízejí chlazený dusíkem.

Foto: Aly Song, Reuters

Ve Starbucks v Šanghaji praží kávu na místě

Starbucks otevření kavárny propagoval pomocí čínského e-shopu Alibaba, kde si zákazníci mohli rezervovat ochutnávku a nakupovat zrnkovou kávu.

Prvenství ale místní kavárna dlouho neudrží. Starbucks se chystá v roce 2019 otevřít v Chicagu provozovnu s plochou téměř čtyři tisíce metrů čtverečních, uzavírá CNN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám