Hlavní obsah

Stále více lidí je ochotných vzít i hůře placenou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více lidí by kvůli překlenutí ekonomické krize přijalo i takovou práci, která je hůře placená, neodpovídá jejich kvalifikaci a nepřinesla by jim uspokojení. Vyplývá to z průzkumu pracovního portálu OnlinePráce. Hůře placenou práci, neodpovídající kvalifikaci dotázaných, by přijalo 45 procent účastníků ankety.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Celá čtvrtina respondentů by do takového zaměstnání nastoupila, ale jen na dobu určitou. Necelá pětina by na nabídku hůře placené a méně kvalifikované pozice kývla, ale velmi by si vybírala, o jakou konkrétní práci by šlo. Jen 12 procent dotázaných by pak takové zaměstnání v žádném případě nepřijalo.

"Přetrvávající ekonomická krize doléhá prakticky na každého a ekonomicky aktivní lidi zjevně přinutila k větší pokoře. Obavy o ztrátu zaměstnání nebo samotná ztráta zaměstnání jsou dnes reálnější než před několika lety, pracovních nabídek je v řadě oborů nedostatek a nezaměstnanost je relativně vysoká," komentovala výsledky ankety Tereza Žáková ze zákaznického servisu pracovního portálu OnlinePráce.

Dvoutýdenního průzkumu se na přelomu února a března zúčastnilo celkem 354 návštěvníků portálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám