Hlavní obsah

Soud vrátil Železnému většinu v CET 21

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Městský soud v Praze, který vede obchodní rejstřík a řízení o zápisu do rejstříku rozhodl podle informací Práva loni v prosinci, že Vladimír Železný má být znovu zapsán do rejstříku jako vlastník 60 procent společnosti CET 21, která vlastní licenci na vysílání TV Nova.

Foto: archiv KKFB
Článek

Soud současně zamítl zápis společnosti Vilja jako společníka CET 21 a zneplatnil všechna rozhodnutí společníků CET 21, která byla v CET 21 vykonána od 20. května 2002. Mezi tato rozhodnutí patří mj. i odvolání Železného z funkce generálního ředitele TV Nova, k němuž došlo loni v březnu.

Podle zdrojů Práva byly důvodem soudního rozhodnutí závažné formální nedostatky ve smlouvách, kterými se převáděly obchodní podíly partnerů ve Vilje - Alana, Hunčíka a Venclíka. Soud na to upozornil další společník CET 21, Peter Kršák.

Výrok pražského soudu ještě není pravomocný a dá se očekávat, bude podáno odvolání. Pokud by bylo zamítnuto, změnilo by to podstatně postavení Vladimíra Železného vůči finanční skupině PPF, která dosud CET 21 a TV Nova ovládá.

Reklama

Související témata:

Související články

Vysílací rada podá trestní oznámení

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání podá trestní oznámení kvůli důkazu, který byl použit v arbitrážním sporu ČR se CME. Radní o tom rozhodli na úterním...

Výběr článků

Načítám