Hlavní obsah

Skupině PPF loni stoupl čistý zisk na skoro 19 miliard korun

Skupině PPF loni meziročně stoupl čistý zisk o 511 miliónů na 727 miliónů eur (18,9 miliardy Kč). Důvodem růstu byl hlavně prodej podílu v Sazce. Aktiva skupiny stoupla o polovinu na 21,54 miliardy eur (560 miliard Kč). Informovala o tom PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.

Článek

"Výsledky roku 2012 ovlivnil především prodej 50procentního podílu v Sazce. Vliv měly i výsledky dlouhodobé práce na zvyšování hodnoty našich klíčových aktiv. V rámci skupiny Home Credit se na výsledku hlavní měrou opět podílela ruská Home Credit & Finance Bank. Ukazatele zlepšily i další regiony včetně Asie, stejně jako ostatní klíčová odvětví, kde skupina PPF působí," komentovala výsledky finanční ředitelka skupiny Kateřina Jirásková.

Výnosy stouply o 40 procent a překročily pět miliard eur (130 miliard Kč). PPF loni prodala vedle Sazky i podíl v ruské Nomos - Bank. Divize realit zahájila rozsáhlé stavební projekty v Moskvě a Praze.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám