Hlavní obsah

Škoda Karoq se vyrábí už i v Mladé Boleslavi

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Sériová výroba modelu Škoda Karoq byla v pátek zahájena také v závodě v Mladé Boleslavi. Posílila se tím výroba v pobočném závodě v Kvasinách, která nestíhá pokrýt vysokou poptávku po těchto vozech.

Foto: Škoda Auto, .

Výroba Škody Karoq v Mladé Boleslavi

Článek

Do stavby montážních linek na model Karoq v mladoboleslavském závodě investovala automobilka 16,6 miliónu eur (423 miliónů korun). Denně se tady bude vyrábět 320 vozů této značky. V Kvasinách se menší ze dvou škodováckých modelů SUV vyrábí už od července. Vedle něj se tu vyrábí i největší model Kodiaq a také limuzína Superb.

„Silná poptávka po našich SUV modelech potvrzuje, že jsme vozy Škoda Karoq a Kodiaq uvedli na trh ve správný čas,“ řekl Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto zodpovědný za oblast výroby a logistiky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Model Škoda Karoq

Vedle modelu Karoq vyrábí automobilka ve svém hlavním závodě také modely Fabia, Rapid a Octavia. V tuto chvíli tedy mladoboleslavská produkce zahrnuje čtyři modelové řady.

V roce 2017 z výrobních hal v Mladé Boleslavi vyjelo přibližně 547 tisíc vozů tuzemské značky.

Reklama

Související články

Autem roku 2018 v ČR se stala Škoda Karoq

Sdružení dovozců automobilů (SDA) odhalilo vítěze ankety auto roku 2018 v České republice. Vyhrála Škoda Karoq. Mladoboleslavský model první místo získal těsně...

Výběr článků

Načítám