Hlavní obsah

Skiareály a veletrhy pojedou beze změn

Lyžařských areálů ani veletrhů se aktuální zpřísnění pravidel netýká. Ve čtvrtek to potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V tuto chvíli skiareály neomezujeme nad rámec nastavených opatření, tedy kontroly očkování či prodělané nemoci (O-N) při nákupu skipasu,“ potvrdil Vojtěch. Připomněl, že restaurační zařízení v areálech nicméně také musí zavřít ve 22 hodin.

PŘEHLEDNĚ: Jaká opatření od pátku platí

Koronavirus

V Česku se zatím lyžuje jenom na Monínci ve Středočeském kraji na umělém sněhu, další střediska teprve začala zasněžovat.

Bez omezení počtů mohou své návštěvníky přivítat i veletrhy. „Pro veletrhy podobně jako pro výstavy, galerie či muzea platí jiná pravidla než pro kulturní akce. Důvodem je to, že tam lidé procházejí, zatímco u kulturních akcí zůstávají na místě,“ řekl Právu mluvčí resortu zdravotnictví Daniel Köppl. I zde ovšem platí kontrola O-N.

Vláda vyhlásila od půlnoci nouzový stav

Domácí

Tento víkend se například na výstavišti v pražských Letňanech koná veletrh karavanů a obytných aut. Brněnské výstaviště už má strojírenský veletrh za sebou, avšak proběhne tam Festival vzdělávání nebo prodejní výstava minerálů a šperků.

„Jsme rádi za to, že můžeme fungovat a sezona může doběhnout i za současných ztížených podmínek,“ řekl Právu prezident Asociace výstavářských firem Jiří Carda.

Podle něj již ke konci roku akcí není tolik a ani návštěvníků tolik nechodí, takže i kdyby bylo případně dále rozhodnuto o zpřísnění limitu, většině organizátorů by to stačilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám