Hlavní obsah

Šéf Českého rozhlasu dostane za pololetí odměnu 544 tisíc

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoral dostane za loňské druhé pololetí odměnu 544 tisíc korun. Je to maximální výše odměny, kterou může získat. Ve středu o tom rozhodla Rada ČRo. Rozhlas podle předběžných odhadů loni hospodařil se ziskem 12 milionů korun.

Foto: rozhlas.cz

René Zavoral

Článek

Podle rady rozhlas pod Zavoralovým vedením v roce 2020 splnil veškerá stanovená kritéria, na jejichž základě se hodnotí činnost generálního ředitele.

Jedná se o dodržování kodexu a zákona o ČRo, dodržování nařízení rady, kvalitu předkládaných materiálů radě, plnění kandidátského projektu, podíl stanic ČRo na poslechovosti a hospodaření podniku.

Rada ČRo zvýšila řediteli Zavoralovi plat o 20 procent

Stalo se

Předseda rady Miroslav Dittrich vedle splnění kritérií ocenil také loňské fungování rozhlasu v souvislosti s pandemií koronaviru.

„Zpravodajství a publicistika fungovaly i v této ztížené době bezvadně, stejně jako všechny ostatní stanice, přestože lidé byli v mnoha případech doma na home office,” nechal se slyšet.

Podíl ČRo na radiovém trhu se loni zvýšil na 24 procent, rada vyžadovala alespoň 22,2 procenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám