Hlavní obsah

Sazka zřejmě přejde z České televize na Novu

Novinky, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize zřejmě přijde o velké příjmy z reklam z loterie. Sazka požádala minulý týden písemně Českou televizi, aby s ní mohla ukončit spolupráci. Česká televize by v případě vypovězení smlouvy přišla ročně o sto miliónů korun za vysílání losování Sazky, Sportky a Šťastných deset.

Foto: Stanislava Dvořáková

Perla - bývalé podnikové ředitelství a hlavní závod 01 v centru města.

Článek

"Chceme si vybrat, protože zahajujeme novou hru a konkurence nám nabízí lepší podmínky než ČT," řekl v neděli Právu generální ředitel Sazky Aleš Hušák. Nechtěl však říci, zda onou konkurencí je televize Nova či Prima. Pravděpodobně je jí Nova, což naznačil před časem v rozhovoru pro Právo nový generální ředitel Novy Petr Dvořák.

"ČT je pro nás neseriózní. Tváří se jako CNN a obsah mají jako Dikobraz," komentoval pro Právo Hušák. A dodal, že televize, která střídá ředitele jako na běžícím pásu, a kde bivakují politici, není pro jeho firmu seriózní.

Hušák narážel na skutečnost, že v době televizní stávky Sazka podala na ČT žalobu za neodvysílané nasmlouvané závazky, týkající se losování her, které Sazka provozuje. Sazka později žalobu stáhla.

Reklama

Výběr článků

Načítám