Hlavní obsah

Sazka má jediného vlastníka, KKCG koupila podíl od PPF

• Aktualizováno

Skupina PPF prodala svůj podíl v loterijní společnosti Sazka firmě KKCG. Ta se tak stala jediným vlastníkem. Obě firmy vlastnily Sazku napůl, získaly ji ve výběrovém řízení loni na podzim. Sazka byla v konkurzu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky

Článek

Cena transakce nebyla zveřejněna, aby mohl být prodej dokončen, musí ho schválit antimonopolní úřad.

„Akvizice zbylých 50 procent v Sazce je pro nás úspěšným dokončením investice skupiny KKCG, která započala již na počátku loňského roku," uvedl člen představenstva KKCG Pavel Šaroch.

Obě společnosti budou dál  reorganizovat firmu Bestsport, která vlastní multifunkční O2 Arenu ve Vysočanech.

PPF a KKCG koupily Sazku loni v září za 3,81 miliardy korun. Tendru se zúčastnily i Synot Holding, který nabídl půl miliardy korun, a společnost Charlcoal, která nabízela 3,601 miliardy.

Osudná aréna

Sazka se loni dostala do insolvence, protože nezvládala splácet úvěr na výstavbu pražské O2 Areny. Ta je v provozu od roku 2004, ale sama na své vybudování nevydělává. Stavba přišla na osm miliard korun, postupně se ale cena spolu s úroky vyšplhala až na dvojnásobek.

Problémy přišly, když pohledávky bank, které Sazka nesplácela, skoupil podnikatel Radovan Vítek a začal jejich splacení vymáhat. [celá zpráva]

Sazka poté přiznala, že nevyplatila výhru 103 miliónů korun, a výrazně omezila svůj provoz, protože velká část terminálů přestala přijímat sázenky. Nebylo možné ani dobíjet kredity do mobilních telefonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám