Hlavní obsah

Sazka koupila největší kurzovou sázkovou firmu v Chorvatsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká sázková společnost Sazka Group miliardářů Karla Komárka a Jiřího Šmejce koupila chorvatskou společnost SuperSport. Ta je největším poskytovatelem sportovního sázení na tamním trhu, řekl v pátek mluvčí společnosti Radek Němeček. Cenu ani výši podílu Sazka Group neoznámila.

Foto: SAZKA a.s.

Článek

„Akvizice společnosti SuperSport, která je podle hrubého zisku největším poskytovatelem služeb sportovního sázení na chorvatském trhu, umožňuje naší společnosti přístup na atraktivní trh. Zároveň posiluje pozici skupiny v dynamickém odvětví sportovního sázení prostřednictvím internetu," uvedl generální ředitel Sazka Group Robert Chvátal.

Společnost SuperSport byla založena v roce 2000. Je držitelem licencí a koncesí na poskytování služeb sportovního sázení prostřednictvím kamenných poboček a internetu. Licence jí chorvatská vláda udělila do roku 2025.

Firmu Sazka Group založily v roce 2016 skupiny KKCG a EMMA Capital podnikatelů Karla Komárka a Jiřího Šmejce. Vložily do ní svá aktiva v oblasti loterií. KKCG má podíl 75 procent, EMMA čtvrtinu.

Sazka Group je jedním z největších provozovatelů loterií a her v Evropě, vedle rakouské Casinos Austria drží podíly v největší řecké sázkové společnosti OPAP a v italské loterii Lottoitalia a má stoprocentní podíl v tuzemské loterii Sazka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám