Hlavní obsah

Růst tržeb společnosti Hamé táhlo zahraničí

Praha

Potravinářské společnosti Hamé loni stouply tržby v porovnání s rokem 2011 o 10,5 procenta na 5,8 miliardy korun. K poklesu o pět procent došlo v České republice, zatímco zahraničním dceřiným společnostem se tržby zvedly o desítky procent, uvedl generální ředitel společnosti Martin Štrupl.

Článek

Tuzemské závody se na loňských tržbách podílely ze 48 procent. Rumunské pobočce Hamé loni vzrostly tržby o 43 procent, na Ukrajině se zvýšily o 39 procent, v Rusku o 22 procent.

„Samozřejmě rosteme z jiných tržních podílů než v České republice,“ podotkl Štrupl, který očekává v těchto zemích výrazný růst prodeje také v dalších letech. Takřka 40 procent veškerého prodaného zboží představovaly masné výrobky.

Výroba skupiny Hamé je soustředěna do sedmi výrobních závodů v Česku a do jednoho v Rusku a v Rumunsku. Firma loni vyrobila v Česku a zahraničí více než 90 000 tun potravinářských výrobků.

Loni zaměstnávala skupina v průměru 2379 lidí, zhruba o pět desítek méně než v roce 2011. Hamé od roku 2008 vlastní islandská společnost Nordic Partners.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám