Hlavní obsah

ŘSD podepsalo smlouvy na rekonstrukci dalších dvou úseků D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podepsalo s jednotlivými společnostmi smlouvy týkající se modernizace dalších dvou úseků nejstarší tuzemské dálnice D1. Jedná se o úsek 5 (Šternov – Psáře) a 9 (Loket – Hořice).

Článek

Vítězem výběrového řízení v úseku Šternov – Psáře se stala společnost Eurovia CS. Její nabídka činí 523 miliónů Kč, což je 63,5 procenta předpokládané ceny.

Úsek zahrnuje 7,25 km vozovky včetně pěti mostů, mimoúrovňovou křižovatku Psáře a dva nadjezdy nad dálnicí, které budou zcela přestavěny.

V úseku Loket – Hořice zvítězilo ve výběrovém řízení „Sdružení CPI pro D1“. To se skládá ze společností Colas CZ a Porr a jejich nabídka za opravu dosáhla 624 miliónů Kč, což je 62,7 procenta předpokládané ceny.

Úsek zahrnuje 9,6 km vozovky včetně pěti mostů, mimoúrovňovou křižovatku Hořice a čtyři nadjezdy nad dálnicí, z nichž tři budou zcela přestavěny a jeden opraven.

Den D bude 9. května

„Prakticky se tak rozbíhá modernizace již čtyř plánovaných úseků,“ uvedl Jan Studecký z oddělení komunikace ŘSD. Ve dvou zbylých případech, v úsecích 14 (Větrný Jeníkov – Jihlava) a 21 (Lhotka – Velká Bíteš), začnou práce od letošního 9. května.

„Termín samotného zahájení stavebních prací na úsecích 5 a 9 vyplyne z rozhodnutí ministerstva dopravy,“ doplnil Studecký.

„My na Ředitelství silnic a dálnic ČR spolu se zhotoviteli uděláme maximum, aby modernizace probíhala podle plánu a bez komplikací. Současně si ale dovolím požádat řidiče, aby k takovému průběhu přispěli oni svým chováním při jízdě – svou disciplinovaností, trpělivostí a ohleduplností,“ uvedl generální ředitel ŘSD David Čermák.

Podle ministra dopravy Zbyňka Stanjury (ODS) jsou veškerá dopravní omezení naplánována tak, aby řidiče zatěžovala co nejméně.

Reklama

Související články

Začíná modernizace D1, ŘSD podepsalo smlouvy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podepsalo se zhotoviteli první smlouvy týkající se modernizace dálnice D1. Modernizace bude probíhat na úseku 14 mezi Větrným...

Výběr článků

Načítám