Hlavní obsah

Řetězec testuje mobilní aplikaci, která najde v obchodě zboží

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Ahold, která v Česku provozuje obchody Albert, začala v Nizozemsku zkoušet aplikaci, která ukazuje zákazníkům nejrychlejší cestu k vybranému produktu. Zda se časem objeví i v tuzemsku, záleží na výsledcích testů.

Foto: Ahold

Ahold testuje aplikaci, která v obchodě najde zboží

Článek

Nizozemský supermarket Albert Heijn v Hoofddorpu zahájil testování „navigace po obchodě“ v srpnu. Po třech měsících vyhodnotí testovací provoz a rozhodne o dalším rozšíření nové technologie.

„Asi se všichni shodneme, že nás nebaví hledat položky z nákupního seznamu. Díky aplikaci se hledání stává minulostí a zákazníci v našich obchodech už vždy snadno a rychle najdou cestu ke každému produktu, uvedl Steven de Kroes z oddělení vývoje Ahold.

Zákazník do aplikace zadá název výrobku, nebo si ho najde na seznamu. Jeho chytrý telefon ho díky propojení telefonu s unikátními kódy zboží nasměruje k hledanému cíli.  Svou cestu k požadovanému produktu zákazník může sledovat na mapce obchodu v aplikaci.

Zkouší i placení u regálu

„Kolegové v Nizozemsku spustili pilotní provoz aplikace před pár týdny. Přejeme jim úspěch a počkáme si na výsledky testovací fáze,“ řekla Novinkám mluvčí obchodů Albert v Česku Barbora Vanko.

Ahold Delhaize testuje ve své mateřské zemi i další technologické inovace. Jde například o systém, který umožňuje zákazníkům rychle nakoupit a zaplatit, aniž by museli projít pokladnou. Platba bezkontaktní kartou probíhá přiložením k cenovce u daného zboží na regálu, což může být praktické hlavně u menších nákupů.

Reklama

Výběr článků

Načítám