Hlavní obsah

Rekordní obchod. Ostravská Nová Karolina změnila majitele za 5,4 miliardy

Nemovitostní fond České spořitelny koupil za 5,4 miliardy korun ostravské obchodní centrum Forum Nová Karolina. Informovala o tom ve čtvrtek společnost CBRE, která spořitelnu při nákupu zastupovala. Podle CBRE jde o největší letošní transakci v segmentu maloobchodních prostor v Česku.

Foto: CBRE

Obchodní centrum Forum Nová Karolina v Ostravě

Článek

Centrum Forum Nová Karolina o rozloze 58 431 metrů čtverečních bylo otevřeno v roce 2012 a zastřešuje nyní více než 200 obchodů. V počátku se obchodníkům vinou hospodářské recese nevedlo příliš dobře. V posledních letech ale rostou obraty i počty nakupujících.

Dosavadním vlastníkem centra o rozloze přes 58 tisíc metrů čtverečních byl společný podnik britské investiční skupiny Meyer Bergman a kanadského penzijního fondu Hoopp.

„S jistotou můžeme již nyní říci, že prodej obchodního centra Forum Nová Karolina je v letošním roce největší transakcí v segmentu maloobchodních prostor v České republice,“ řekl Vítězslav Doležal ze společnosti CBRE, která se na zprostředkování obchodu podílela.

Akvizicí nákupního střediska se ČS nemovitostní fond investičně vrací do Ostravy po více než třech letech. V roce 2015 fond prodal budovu v ostravské ulici Antonína Macka, kde byla hlavním nájemcem Cestovní kancelář Fischer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám