Hlavní obsah

Rekonstrukce dálnice D1 u Velké Bíteše pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Firma OHL ŽS na dálnici D1 poslala desítky dělníků. Cena za práce by se měla mírně zvýšit, řekl ve čtvrtek zástupce společnosti Tomáš Psota. Kvůli devítikilometrovém úseku dálnice vedou vedou stát a vítěz tendru několikaměsíční spory.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Bourání a likvidace trosek mostu na 162. kilometru dálnice D1 u Velké Bíteše.

Článek

OHL ŽS na úseku několik týdnů nepracovala. Na místo se vrátila koncem července. Den poté, co ministr dopravy Zdeněk Žák vyzval firmu k okamžitému obnovení prací. Jinak firmě hrozilo vypovězení smluv.

V posledních týdnech měla OHL ŽS na místě jen minimum mechanizace. Dnes na dálnici vyslala desítky lidí a technologii. Spory byly o stav krajnice, který neodpovídal dokumentaci.

„Dělníci budou zatím postupovat podle původního projektu ve spodních vrstvách krajnice. Na technickém řešení jsme s Ředitelstvím silnic a dálnic domluveni. Řeší se otázka ceny, bude se zpracovávat cenová bilance technického řešení,“ uvedl Psota. Podle něj by mělo být navýšení oproti vysoutěžené ceně pouze mírné, v řádu jednotek miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám