Hlavní obsah

Ředitel Vodafonu Maher letos skončí

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, toh

Generální ředitel mobilního operátora Vodafone Grahame Maher letos skončí ve své funkci. Novinkám to potvrdil mluvčí společnosti. V České republice prý splnil všechny vytyčené cíle, mezi ně patřil převod Oskara na Vodafone. Trojka mezi mobilními operátory na tuzemském trhu zároveň uvedla, že chce koupit některého z alternativních provozovatelů pevných sítí.

Článek

Konec Grahame Mahera ve vedení české sekce Vodafonu není žádným překvapením. "Jedná se o pravidelnou obměnu," řekl Novinkám mluvčí firmy Filip Hrubý.

Maher již před vstupem na český trh působil například ve Švédsku, Austrálii či na Novém Zélandu. V České republice skončí, protože podle jeho slov se mu podařilo splnit všechny úkoly. Mezi ně patří například rebranding, tedy změnit bývalého tuzemského Oskara na celosvětovou síť Vodafone.

Jaké jsou jeho plány do budoucna, zatím není jasné. "Zvažuje několik alternativ," komentoval Hrubý.

Vodafone chce koupit alternativního operátora

Nejmenší domácí mobilní operátor Vodafone chce rozšířit svůj podíl na trhu firemních zákazníků koupí některého z alternativních provozovatelů pevných sítí nebo úzkým partnerstvím s ním.

V současnosti firma jedná se zhruba desítkou potenciálních kandidátů, řekl na setkání s novináři ředitel marketingu pro firmy Pavel Kusý. Jména firem neuvedl.

Vodafone podle Kusého vyjednává s firmami velikosti GTS Novery nebo Českých radiokomunikací. Od případné akvizice si slibuje získání zákaznické báze i rozšíření nabídky svých služeb, zejména v segmentu dat a pevného připojení k internetu, uvedla ČTK.

Vodafone od loňského podzimu nabízí pro firemní nabídky konvergovanou nabídku mobilních služeb i pevného připojení k internetu pod názvem OneNet, kterou nyní využívá 66 podniků.

Zrušte zákaznické smlouvy, vyzval Maher

Firma chce také hledat vhodného partnera pro spuštění mobilní sítě třetí generace, která by umožnila rychlejší datové přenosy. Nechce se přitom omezit jen na UMTS, ale zvažuje i další technologie, jako LTE nebo Wi-Fi.

Maher navíc vyzval konkurenční operátory, tedy Telefóniku O2 a T-Mobile, aby zrušili víceleté zákaznické smlouvy, které je omezují ve výběru služeb. Podle nedávného průzkumu firmy, by přes 80 procent uživatelů uvítalo, kdyby smlouvy nemuseli podepisovat. Zákaznící jsou prý ze smluv zmatení a nerozumí jim.

Vodafone měl na konci minulého roku 2,66 miliónu zákazníků. Na českém trhu je celkově kolem 13 miliónů aktivních SIM karet.

Reklama

Výběr článků

Načítám