Hlavní obsah

Radiokomunikace se v 1. čtvrtletí propadly do ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

České radiokomunikace vykázaly v 1. čtvrtletí ztrátu 1,8 miliónu korun po zisku 9,1 miliónu ve stejném období minulého roku. Tržby společnosti klesly o 5,5 procenta na 529 miliónů korun, neboť se o 11 procent na 253 miliónů snížily výnosy z telekomunikačních služeb a o procento poklesly i výnosy z šíření rozhlasového signálu.

Foto: Josef Zajíc

Zahájení výstavy: zleva Jiří Jůza, Jiří Olič, Jakub Špaňhel.

Článek

Nekonsolidované výsledky podle českých standardů ve středu oznámila mluvčí Jana Němcová. Radiokomunikacím naopak mírně vzrostly výnosy z šíření televizního signálu o 1,1 procenta na 164 milióny korun.

Provozní ztráta se díky sedmiprocentnímu poklesu nákladů snížila o 4,4 procenta na 12 milionů korun. "Na předpokladu, že se společnost letos vrátí do ziskovosti, se nic nemění," uvedl generální ředitel Miroslav Čuřín. Podle něj firma během roku čeká nárůst výnosů z telekomunikačních služeb i z většího využití digitální distribuční sítě pro televizní a rozhlasové společnosti.

ČRa jsou ze zhruba 72 procent ovládány konsorciem Deutsche bank a TDC. TDC spolu s radiokomunikacemi vlastní ztrátovou telekomunikační firmu Contactel a na přelomu dubna a května by se TDC měla rozhodnout, zda od ČRa odkoupí jejich poloviční podíl. V opačném případě se o odkupu budou rozhodovat radiokomunikace. ČRa rovněž drží 39,2 procenta v mobilním operátoru T-Mobile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám