Hlavní obsah

Průměrné ceny nafty i benzinu dál klesají

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku nadále zlevňují. Průměrná cena benzinu klesla za poslední týden o desetník na 31,51 koruny za litr. Nafta od minulé středy zlevnila o 12 haléřů na 31,07 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, jež ceny paliv sleduje.

Článek

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku klesají od poloviny ledna. Za tu dobu se už průměrná cena benzinu snížila téměř o 90 haléřů a nafty o více než korunu. Nejprodávanější benzin Natural 95 je nyní nejlevnější od loňského dubna a cena nafty je nejnižší od loňského února.

Nejdražší benzin tankují v současnosti motoristé na Vysočině. Litr Naturalu 95 tam stojí v průměru 32,07 koruny, což je o dva haléře více než v Praze. V žádném jiném regionu se průměrná cena benzinu nad 32 korun nedostala. Nafta je nejdražší v hlavním městě, kde vyjde na 31,65 koruny za litr.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 4. březnu

Naopak nejlevněji je u pump na jihu Čech. Litr Naturalu 95 vyjde v Jihočeském kraji v průměru na 31,05 Kč, stejné množství paliva pro dieselové motory tam stojí 30,66 koruny.

Benzin i nafta dál zlevňují

Ekonomika

Ceny ropy ve středu rostly v očekávání, že se skupina OPEC+, sestávající z členů Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a jejich partnerů včetně Ruska, brzy dohodne na dalším omezení těžby.

Severomořská ropa Brent tak kolem 17:30 SEČ připisovala 0,5 procenta na 52,11 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI si ve stejnou dobu rostla o 1,1 procenta na 47,72 dolaru za barel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám