Hlavní obsah

Prodejce hudby Bontonland končí, zahájil likvidaci

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český prodejce hudebních nosičů Bontonland končí. Jeho akcionáři rozhodli o dobrovolné likvidaci. V pondělí to uvedl server deníku E15, jemuž informaci potvrdil likvidátor Marek Odrobina.

Foto: Profimedia.cz

Na archivním snímku prodejna Bontonland v Praze Na Příkopě.

Článek

„Během likvidace bude likvidátor Marek Odrobina zpeněžovat majek společnosti, vymáhat pohledávky a hradit jejich závazky. Provoz maloobchodní sítě tak bude zachován do konce letošního roku,“ napsal podle E15 statutární ředitel firmy Lešek Wronka ve sdělení pro obchodní partnery.

Firma má postupně utlumovat činnost. Datem definitivního konce by pak měl být 15. leden 2020. Část prodejní sítě může být převedena na zájemce o její provoz.

Do roku 2004 součást holdingu Bonton

Společnost Bontonland byla původně součástí holdingu Bonton, do kterého patřily i vydavatelství Bonton Music, produkční společnost Bontonfilm, video distribuce Bonton Home Video nebo Radio Bonton.

Bontonland byl v roce 2004 z holdingu vyveden. Podíl dosahující zhruba 40 procent následně získal podnikatel Miloš Petana, dalších 35 procent firmy koupil bývalý prezident ČSA Radomír Lašák a 25 procent firmy patřilo Zdeňku Kozákovi. Ten Bonton v roce 1989 zakládal s jazzmanem Martinem Kratochvílem. V roce 2011 společnost koupil producent Lešek Wronka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám