Hlavní obsah

Prodej osobních vozů v Evropě klesne o šest procent kvůli recesi eurozóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv byl minulý rok úspěšný, letos očekávají experti pokles prodejů osobních vozů v Evropě o šest procent. Podle poradenské firmy Roland Berger by se měl ve střednědobém horizontu trh uzdravit. Prodeje by se měly zvýšit ze 13 miliónů osobních vozů v roce 2011 na více než 14 miliónů v roce 2016.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Článek

"Zatímco domácí automobiloví výrobci jsou na poměrně vyspělé úrovni, vykazují importéři ještě značný potenciál pro optimalizaci jak na straně velkoobchodu, tak na straně maloobchodu," uvedl expert na automobilový průmysl ze společnosti Roland Berger Strategy Consultants Roland Zsilinszky.

Lehká recese eurozóny podle něj zanechala stopy také na evropském trhu s osobními vozy, ale střednědobý trend vypadá pozitivněji. "Do roku 2016 očekáváme nárůst prodejů osobních vozů o přibližně dvě procenta ročně. To je pozitivní výhled nejen pro domácí výrobce, ale také pro importéry," dodal Zsilinszky.

Reklama

Výběr článků

Načítám