Hlavní obsah

Prodej Mladé fronty v aukci se ruší, prohlášení konkurzu je neplatné, rozhodl vrchní soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vrchní soud v Praze zrušil prohlášení konkurzu na vydavatelství Mladá fronta, a tedy i následný prodej v aukci. Důvodem je možná podjatost soudce Zdeňka Strnada vůči Mladé frontě, případně i dalším účastníkům řízení. Vyplývá to z rozhodnutí soudu v Insolvenčním rejstříku.

Foto: Profimedia.cz

Budova nakladatelství Mladá fronta v Modřanech

Článek

Soudce Strnad je z rozhodování ve věci Mladé fronty vyloučený a o řešení úpadku vydavatelství bude znovu rozhodovat jiný soudce soudu první instance.

Podle původních informací ČTK se jednalo o podjatost vůči jednomu konkrétnímu věřiteli, a to Jaromíru Soukupovi. Agentura později informaci upřesnila s tím, že se jedná o podjatost Strnada vůči Mladé frontě, případně i dalším účastníkům řízení.

Vydavatelství Mladá fronta se vydražilo za 50,1 milionu

Ekonomika

Vydavatelství Mladá fronta přitom bylo teprve na začátku září vydraženo za 50,1 milionu korun agenturou PP Partners podnikatele Andreje Čírtka. V elektronické aukci zvítězil nad vydavatelstvím A11 Aleše Zavorala.

Mladá fronta vydává ekonomický týdeník Euro a další časopisy i knihy. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo více než 400 věřitelů, kteří žádají přibližně 400 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám