Hlavní obsah

Prima spustí zpravodajský kanál CNN Prima News

• Aktualizováno

Televizní skupina Prima spustí v Česku během 12 měsíců nový zpravodajský kanál CNN Prima News. Kontinuální zpravodajství v českém jazyce bude nabízet na základě partnerství s firmou CNN International Commercial (CNNIC). Obsah bude vytvářet oddělení zpravodajství skupiny Prima, uvedla mluvčí Primy Gabriela Semová.

Foto: koláž Novinky.cz s Profimedia.cz a FTV Prima

Illustrační foto

Článek

CNN Prima News bude zatím nejnovější národní zpravodajskou stanicí, které CNN poskytuje licenci na svoji značku, a zařadí se tak vedle ostatních stanic, kterými jsou již například CNN Indonésie, CNN Filipíny, CNN News-18, CNN Turecko, CNNMoney Švýcarsko a CNN Řecko.

„Licence je víceletá, detaily jsou zakotveny v obchodní smlouvě a podléhají obchodnímu tajemství,” řekla na dotaz Novinek mluvčí Semová.

„V současné chvíli budujeme v nové centrále v Praze jedno z nejmodernějších studií a redakčních zázemí v Evropě. Vedle zpravodajství nabídneme i pestrou nabídku tematických pořadů. Vznikne rovněž nová online platforma s kvalitním obsahem,“ řekl šéf Primy Marek Singer.

Členem redakční rady CNN Prima News bude novinář z centrály CNN.

„Spojením mezinárodní expertizy, šíře pokrytí a kvality obsahu ze strany CNN s hlubokou znalostí českého prostředí a lokálních otázek ze strany zpravodajství skupiny Prima vznikne atraktivní programový obsah, který ve výsledku nabídne unikátní spojení domácího a mezinárodního zpravodajství,“ dodal Roland Nikolaou, za CNN.

Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost v současné době provozuje vysílání osmi televizních kanálů a šest rozhlasových stanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám