Hlavní obsah

Přes 120 benzínek Pap Oil může převzít maďarský MOL, rozhodl ÚOHS

Brno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil spojení maďarské ropné a plynárenské společnosti MOL se společnostmi Pap Oil a Bohemia Realty Company. MOL tak převezme více než 120 čerpacích stanic Pap Oil a bude jich mít v Česku 149, čímž získá pětiprocentní podíl na trhu. Rozhodnutí už je pravomocné.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

MOL se tak stane pátým největším hráčem na českém trhu, na němž už působí prostřednictvím společnosti Slovnaft Česká republika, která se kromě distribuce pohonných hmot zabývá i geofyzikálním průzkumem a projektováním elektráren.

„Posuzovali jsme dopady fúze na trh maloobchodního prodeje pohonných hmot na čerpacích stanicích. Vzhledem k nízkému tržnímu podílu na celostátní i lokální úrovni nebude mít spojení vliv na hospodářskou soutěž. Naopak vznikne konkurence pro Benzinu, OMV, Čepro či Shell," uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Společnost Pap Oil je dosud provozovatelem čerpacích stanic, některé měla pronajaté pod svou značkou od Bohemia Realty Company.

Původně maďarský koncern MOL je mezinárodní společnost s aktivitami ve 40 zemích v Evropě, Severní Africe, na Středním východě a zemích Společenství nezávislých států. Zaměstnává více než 32 000 lidí po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám